Politieke factoren

Gerelateerde afbeelding

Voor internationaal opererende ondernemingen spelen politieke verhoudingen in de landen waar ze actief en (nog) niet actief zijn een belangrijke rol.
Het inspelen op kantoorruimte huren amsterdam economische en politieke ontwikkelingen is een complexe zaak. De gebeurtenissen in Dost-Europa zijn door Volkswagen veelbelovender ingeschat dan door veel andere westerse ondernemingen. Voor Volkswagen vormden deze ontwikkelingen de aanleiding om een zeer
Ecologische factoren
ambitieuze strategie te ontwikkelen. Dm te komen tot een afzetstijging van 25% investeerde kantoorruimte huren haarlem men 50 miljard DM, onder meer in de oude Dost-Duitse Trabantfabriek en de Tsjechische Skoda-fabrieken.
De toegenomen aandacht voor het milieu heeft ertoe geleid dat veel organisaties letten op duurzaamheid, de milieuvriendelijkheid van hun producten en de verpakking ervan. Het is tegenwoordig geen uitzondering meer op de verpakking of plastic zakken te lezen dat deze geen schade opleveren in de vuilverbranding.
Albert Heijn heeft, in reactie op én in anticipatie op de veranderde waardering van de kantoorruimte huren amsterdam zuidas bio-industrie, in het as
sortiment scharreleieren, -kippen en -varkensvlees opgenomen.
Ontwikkelingen in markt(en) en bedrijfstak Voor het inzicht in de krachten die in en op de bedrijfstak werkzaam zijn, is het nuttig onderscheid te maken tussen een analyse van de concurrenten en een analyse van de krachten die op de gezamenlijke concurrenten inwerken.
Analyse van de concurrentie Het kennen van de tegenstanders is een basisprincipe dat de militaire strategen allang bekend was. De Chinese generaal Sun Tzu schreef ongeveer 300 voor Chr. al over dit onderwerp. In de managementliteratuur (o.a. Porter) is de concurrentenanalyse pas recent een aandachtspunt geworden. De hevigheid van de onderlinge concurrentie is een factor die voor een belangrijk deel de structurele winstmogelijkheid in een bedrijfstak bepaalt. We zullen een aantal factoren in dit verband kon beschrijven. Zo is het van groot belang of men te maken heeft met al dan niet verstandige kantoorruimte huren amsterdam wtc concurrenten. Een verstandige concurrent zal bij het overwegen van zijn acties de effecten tegen elkaar afwegen. Een verstandige concurrent zal zich niet blindelings in een prijzenslag storten. Dit betekent niet dat zo’n concurrent niet een prijzenslag zal ontketenen. Hij zal dat echter alleen doen wanneer duidelijk is dat hij dit zonder schade aan zijn eigen positie kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *