Communicatie met externe groepen

Gerelateerde afbeelding

Wat u moet doen (en wat u moet laten)? Ken uw zaakjes (zowel inhoudelijk als qua procedures). Zorg voor een heldere en beknopte probleemstelling, houd brieven kort en bondig. Laat na een gesprek één of twee A4’tjes achter kantoorruimte huren amsterdam met uw stellingname of informatie. Wees er op tijd bij en dring door tot de juiste persoon. Kies een open opstelling. Erken ook eigenbelang, maar licht toe waarom de kwestie zo belangrijk is. Ambtenaren en politici zijn vaak blij met informatie. Topmanagement moet zelf ten tonele verschijnen en praten/onderhandelen. Verbreed de lobby zoveel mogelijk via kantoorruimte huren haarlem collega-bedrijven en/of branche-/werkgeversorganisaties. Zorg dat ook oppositiepartijen worden bezocht en besteed voldoende aandacht aan de argumenten van de tegenspelers. Onderschat uw tegenspelers niet. Zorg intern voor een gecoördineerde aanpak (niet meerdere contacten uit hetzelfde bedrijf). Benut met enige voorzichtigheid ook de publiciteit. Zorg voor enig ‘wisselgeld’, stel u flexibel op.
Dit moet u niet doen! Onjuiste informatie verschaffen, dure of onnodige etentjes kantoorruimte huren amsterdam zuidas aanbieden of ander corrumperend gedrag vertonen, drammen, te hoog inschieten, wanneer het op onderhandelen aankomt een lobbyist inschakelen, of niets te bieden hebben.
Hoe krijgt een organisatie haar zin7 Hoe weet een organisatie (een bedrijf, maar ook een overheidsinstelling) de klant of burger te verleiden tot gewenst gedrag? Hoe gaat men om public affa1rs met pressiegroepen7 Men spreekt in het bedrijfsleven wel van ‘public affairs’ als aandachtsgebied kantoorruimte huren amsterdam wtcdat in het bijzonder gericht is op behandeling van vraagstukken naar de publieksgroepen in de externe omgeving. In dit verband gaat het wat betreft communicatie vooral ook over het imago en de identiteit van een organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *